RAITISILMANSUODATTIMEN VAIHTO

 

Näistä syistä auton sisäilmansuodatin kannattaa vaihtaa ajoissa – auttaa mm. allergiaoireisiin.

Auton sisäilmansuodatin on talven jäljiltä usein huonossa kunnossa. Toimiva suodatin poistaa siitepölyn ja katupölyn auton sisäilmasta lähes täysin.

Tästä syystä paras aika vuosittaiselle vaihdolle onkin juuri keväällä, jolloin ilma on täynnä katupölyä ja siitepölyä.

Katu- ja siitepölyn lisäksi auton sisäilmansuodatin on puskuri myös pakokaasuja ja ilmassa olevia hiukkasia vastaan. Ilman suodatinta ne päätyisivät matkustajien hengitettäväksi ja auton sisäpinnoille.

Autossa matkustavien henkilöiden keuhkojen, silmien ja limakalvojen lisäksi sisäilmansuodatin suojelee myös auton ilmanvaihtolaitetta pölyltä ja roskilta.

Syksyn kosteus ja talven lämpötilavaihtelut heikentävät varsinkin heikkolaatuisten sisäilmansuodattimien toimintakykyä.

Sisäilmansuodatin kannattaa ehdottomasti vaihtaa vuosittain. Ei tarvitse kuin verrata uutta ja käytettyä suodatinta, niin ymmärtää miksi. Kaikki sisäilmansuodattimen keräämä lika ja aines olisi muuten auton sisäilmassa. Talven aikana kostunut huonolaatuinen sisäilmansuodatin voi pahimmillaan kasvaa hometta.

Raitisilmansuodattimia on tarjolla kahdenlaisia. Normaali paperisuodatin ja edistyneempi aktiivihiilisuodatin. Hieman kalliimpi aktiivihiilisuodatin on melkeinpä välttämätön perheessä, jossa on allergiaa.